Son teknolojik ürünleri birer birer bünyesine katan TİSKİ, gerek akustik dinleme cihazları gerekse de parmak kameralarla fiziki su kayıpları ile kaçak su kullanımını kontrol altına almaya çalışıyor.
 
Trabzon'a kesintisiz ve kaliteli içme suyu temin etmek için gece gündüz çalışan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, kayıp suların ve kanal tıkanıklıklarının önüne geçmek için teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Son teknoloji akustik dinleme cihazlarını bünyesine katan TİSKİ, bu cihazlar sayesinde yol kaplamaları yüzeyine çıkmamış, yerin altındaki su kayıplarını tespit edip, müdahalede bulunuyor. İçme suyu terfi merkezlerinde su kullanımlarına bağlı olarak ciddi enerji kayıplarının ortaya çıktığını göz önünde bulunduran TİSKİ, akustik dinleme cihazları ile tespiti yapılan kayıp suların onarımını yaparak enerji maliyetlerini de düşürmeyi hedefliyor. 
 
SORUN ANINDA TESPİT EDİLİYOR
Öte yandan bünyesine son teknoloji ürünü parmak kameraları katan TİSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon, yağmursuyu hatlarında ve menfezlerde sistemin çalışmamasına ve tıkanıklığa sebebiyet veren sorunun ne olduğunu anında tespit ediyor. Kameralar sayesinde ilgili görüntüleme sağlanıp, nokta atışı ile metresine kadar sorunun giderilmesi sağlanıyor. Ekiplerin işini kolaylaştıran parmak kameralar sayesinde hem soruna müdahale süresi oldukça kısalmış oluyor hem de kazı yapılmadan sorun çözülüyor. 7/24 hizmet prensibiyle yapılan dinlemeler sayesinde tespit edilen arızalar anında giderilmiş oluyor. 
 
KAYIP KAÇAK ORANI DÜŞECEK 
Akustik dinleme cihazları ve parmak kamera gibi teknolojik ürünlerle işlerin kolaylaştırılmasının yanı sıra her bir damlası değerli olan sudaki fiziki kayıp ile kaçak kullanımın önüne geçilmesi sağlanacak. Uygulama sayesinde kayıp kaçak oranının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğu Trabzon'da hem yüksek kayıp kaçak oranı düşürülecek hem de ciddi anlamda tasarruf sağlamış olunacak.


TARİH: 2.03.2020

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • ANA İSALE HATTINDA ARIZA GERÇEKLEŞTİ
    Trabzon İçme Suyu Ana İsale hattının Çukurçayır bölgesini besleyen kısmında bugün öğle saatlerinde arıza meydana geldi. TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Arızanın gerçekleşmesinin hemen akabinde vanalar kapatılarak su akışı engellendi. Ancak ana isale hattının büyüklüğü ve su debisinin y&uu
  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.