TİSKİ Genel Müdürlüğü kendi kaynaklarıyla dezenfektan üretimine başladı.
 
Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Esiroğlu İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde dezenfektan üretimi gerçekleştirdi. Tüm dünyayı saran ve Türkiye'de de can almaya devam eden Koronavirüs (COVİD-19) nedeniyle hijyenin daha da önem kazanması üzerine harekete geçen TİSKİ Esiroğlu İçmesuyu Arıtma Tesisi'ndeki Tesisler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, kısa süreli bir çalışmanın ardından dezenfektan üretimini gerçekleştirdi. 
 
Tesislerde üretilen dezenfektanlar şimdilik kurum içi ihtiyaçlar ve personellere dağıtılmak üzere kullanılıyor. 
TİSKİ Tesisler Dairesi Başkanı Kutluhan Gültekin, “ 3 günde 1000 litre dezenfektan ürettik , İhtiyaç halinde günlük 2000 litreye kadar üretebilecek sistemi kurduk." dedi. 
 
Üretilen dezenfektanlar, ilerleyen süreçte belediye otobüsleri, camiler, içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin temizliğinde, kurum içi tüm temizlik faaliyetlerinde kullanılabilecek. TİSKİ bu hamlesiyle bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken diğer taraftan da kendi üretimini kendisi yaparak ciddi manada tasarruf etmiş olacak. Üretimin, koronavirüsle mücadele kapsamında şehrin dört bir yanında dezenfeksiyon çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekiplerine büyük katkı sunması bekleniyor. 
 
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, kendi imkânlarıyla dezenfektan üretimi gerçekleştirdiklerini ve üretimin yaygınlaştırılması için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


TARİH: 25.03.2020

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • ANA İSALE HATTINDA ARIZA GERÇEKLEŞTİ
    Trabzon İçme Suyu Ana İsale hattının Çukurçayır bölgesini besleyen kısmında bugün öğle saatlerinde arıza meydana geldi. TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Arızanın gerçekleşmesinin hemen akabinde vanalar kapatılarak su akışı engellendi. Ancak ana isale hattının büyüklüğü ve su debisinin y&uu
  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.