Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü adına DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından Akoluk’ta yapımı devam eden Trabzon İçme Suyu Arıtma Tesisi yıl sonuna kadar devreye alınıyor 
 
İmza attıkları yatırımlarla göz dolduran DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin içme suyu sorununu ortadan kaldırmak için yoğun bir mesai harcıyor. Trabzon’un içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Trabzon içme suyu isale hattı ve buna paralel olarak devam eden Trabzon İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. 
 
ÇALIŞMALAR TAMAMLANIYOR
DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve beraberindeki heyetle birlikte Trabzon İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, “Şehrimizin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan 93 kilometrelik içme suyu isale hattı imalatı 225 adet küçük sanat yapısı ile birlikte tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.    
 
DAĞLAR DELİNİP TÜNELLER AÇILIYOR
Dağların delinip, tüneller açtıklarını ifade eden Kılıçaslan, “Ayrıca toplamda 14000 m³ depolamanın sağlanacağı 12 adet temiz su deposu ve 8 adet terfi istasyonu inşa edilmiştir. Kutlugün mevkiinde 4 m çapında 1020 m uzunluğundaki tünelin giriş noktasından 320 m, çıkış noktasından ise 60 m olmak üzere, toplamda 380 m delgi işlemi tamamlandı. Bu tünele döşenecek çelik boruyla birlikte tüm iletim hattı imalatları tamamlanmış olacaktır.” diye konuştu.
 
ARITMA TESİSİ DE TAM GAZ!
Trabzon İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatında gelinen son noktayı da değerlendiren Bölge Müdürü Kılıçaslan, “Yüzde 70’e yakın fiziki gerçekleşmenin sağlandığı tesis inşaatımızda, temiz su deposu, klor temas tankı, geri yıkama suyu tutma tankı, hızlı kum filtreleri, makine bloğu, idari, kimya, trafo jeneratör ve fosseptik yapılarının betonarme imalatları tamamlanmıştır. Hızlı ve yavaş karıştırıcı ile durultucu ünitelerin imalatları ise devam etmektedir.” dedi.
 
MUTLULUK DUYUYORUZ
“Her iki proje de eş zamanlı olarak 2022 yılı sonunda işletmeye alınacak şekilde tüm çalışmalarımız devam etmektedir” diyen Cengiz Han Kılıçaslan şöyle devam etti: “Atasu Barajından alacağımız suyu bu tesiste arıtacak ve isale hattı vasıtasıyla da şehre vereceğiz. Ağustos ayı itibariyle tesisimiz tamamlanıp, eylül ayı itibariyle performans testlerine başlayacağız. Trabzonlu vatandaşlarımıza memba kalitesinde su temin etmek için tüm enerjimizi ortaya koyuyor ve bundan da mutluluk duyuyoruz.” 
 
TEKATAŞ: ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYORUZ
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ise, “DSİ ile güzel bir iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Bu tesisin ve isale hattının yapımında emekleri olan tüm DSİ çalışanlarına teşekkür ediyorum. Trabzon’a böyle bir tesis kazandırmak oldukça önemli bir iş. Şehrimiz yeni ve yedek bir arıtma tesisinin yanı sıra yeni bir isale ve şebeke hattına kavuşuyor. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar sayesinde gerek içme suyu gerekse de kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı anlamında 50-60 yıl en küçük bir sorun yaşanmayacak” dedi.


TARİH: 8.06.2022

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • ANA İSALE HATTINDA ARIZA GERÇEKLEŞTİ
    Trabzon İçme Suyu Ana İsale hattının Çukurçayır bölgesini besleyen kısmında bugün öğle saatlerinde arıza meydana geldi. TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Arızanın gerçekleşmesinin hemen akabinde vanalar kapatılarak su akışı engellendi. Ancak ana isale hattının büyüklüğü ve su debisinin y&uu
  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.