TRABZON DEV TESİSE KAVUŞUYOR
 
Trabzon’un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Akoluk Arıtma Tesisi ve Trabzon Ana İsale Hattı inşaatında sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Şehrimiz bir marka projeye daha kavuşuyor” dedi
 
Trabzon bir büyük yatırıma daha kavuşuyor. Şehrin en önemli yatırımlarından biri olan ve uzun yıllar kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Akoluk Arıtma Tesisi ve 93 km uzunluğundaki isale hattı kapsamında yapılan Kutlugün İletim Tünelinde delgi çalışmalarında sona gelindi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ilgili kurum amirlerinden oluşan heyet arıtma tesisi ve iletim tünelinde incelemelerde bulundu.
 
ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ
Kutlugün İletim Tüneli giriş noktasında DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’ın iş kapsamındaki çalışmalarla ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından, 1.012 metrelik tüneli yürüyerek geçildi. İletim Tüneli incelemesinin ardından Akoluk Arıtma Tesisi ziyaret edildi. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya ve İçme Suyu ve Atıksu Şube Müdürü Ümit Demirdağ tesis birimleri hakkında detaylı bilgiler paylaşırken, program 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde yapımı devam eden içme suyu deposu inşaatının incelenmesi ile son buldu.
 
UZUN YILLAR HİZMET EDECEK
Trabzon’un oldukça önemli bir tesise daha kavuşmak üzere olduğunu söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğümüz adına DSİ eliyle inşa edilen ve şehrimizin içme suyu ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak olan Trabzon İçme Suyu İsale Hattı Kutlugün İletim Tüneli ve Akoluk Arıtma Tesisinde sona yaklaştık. Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu, DSİ Genel Müdürlüğü görevine atanan Sayın Mehmet Akif Balta ve DSİ Bölge Müdürümüzle birlikte çalışmalardaki son durumu yerinde inceledik. Bu çalışmayı yürüten tüm DSİ Genel Müdürümüz nezdinde tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.
 
YILLIK 75 MİLYON METREKÜP SU ARITILACAK
Projenin büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Murat Zorluoğlu, “İş kapsamında 93 km uzunluğunda isale hattı, 1.012 metre iletim tüneli delgisi yapıldı. Geçtiğimiz hafta tünelde ilk ışık görüldü. %99 fiziki gerçekleşmeye ulaştığımız Trabzon İçme Suyu İsale Hattı inşaatımız ve Akoluk Arıtma Tesisimizle birlikte günlük 200.000 metreküp yıllık ise 75 milyon metreküp suyu arıtabileceğiz. Bu sayede Ortahisar ve Yomra ilçelerime bağlı 55 mahalleye memba kalitesinde bir içme suyu sağlayacağız” diye konuştu.
 
2023 AÇILIŞ YILIMIZ OLACAK   
Tesisin bu yıl içerisinde hizmete alınacağını belirten Başkan Zorluoğlu şöyle devam etti: “2023’ü açılış yılı olarak ilan etmiştik. Akoluk Arıtma Tesisimizi de bu kapsamda kısa süre içerisinde hizmete açacağız inşallah. Hali hazırda 90 rakıma kadar Esiroğlu Arıtma Tesisimizden cazibeli su veriliyorken Akoluk Arıtma Tesisimiz ile birlikte bu rakam 200 metre seviyelerine çıkacak. Bu sayede sadece enerji, motor ve pompa bakımlarından yıllık 70 milyon TL gibi ciddi bir enerji tasarrufu sağlayacağız. 18 ilçemizin geneline sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin etmek adına gece gündüz demeden çalışacağız.”
https://abusidiqu.com



TARİH: 2.01.2023

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • ANA İSALE HATTINDA ARIZA GERÇEKLEŞTİ
    Trabzon İçme Suyu Ana İsale hattının Çukurçayır bölgesini besleyen kısmında bugün öğle saatlerinde arıza meydana geldi. TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Arızanın gerçekleşmesinin hemen akabinde vanalar kapatılarak su akışı engellendi. Ancak ana isale hattının büyüklüğü ve su debisinin y&uu
  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.