Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi’nin 21.10.2019 tarihli nüshasında ve internet sitesinde, “Yayla Suyuna Milyarlık Fatura” başlığıyla yayımlanan haberde yer alan hususlara ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Haberde, TİSKİ Genel Müdürlüğünün Çarşıbaşı’na bağlı 13 köyde ikamet eden vatandaşlara geriye dönük milyarlık faturalar çıkardığı iddia edilmiş olup, bu bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Kadıköy Mahallesi’nde bahsi geçen 376 adet su aboneliği, Müdürlüğümüzce 2015 yılının Ekim ayında mahalle muhtarlıklarından devralınmaya başlanmıştır. 2016 Haziran ayında ise devralınan su sayaçlarına ait tüketimler tespit edilmiştir. Faturalandırılma işlemine de tespit edilen endekslerden sonra başlanmıştır. Diğer 12 mahallede ise abone sayısına göre sayaç takma oranlarının çok düşük olduğu belirlenmiştir.
2016 Haziran ayından 2017 Ağustos ayına kadar düzenli okuma yapılmış olup, 2017 Eylül ayından itibaren çeşitli nedenlerden dolayı 17 ay boyunca endeks okunamamıştır. Dolayısıyla 2006 yılı baz alınarak geçmişe dönük su borcu çıkarıldığı iddiası gerçeği yansıtmamakla birlikte, haberde bahsi geçen fatura tutarları 17 aylık süreyi kapsamaktadır. Netice itibariyle Çarşıbaşı’nda 13 mahalleye verilen çamurlu suyun bedelinin toplu olarak kesildiği iddiası doğru değildir ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Ayrıca TİSKİ Genel Müdürlüğü, abonelerini mağdur etmemek adına fatura tutarlarını 5 taksit halinde tahsil edecektir.
Her zaman vatandaşın yanında olmaya özen gösteren TİSKİ, bundan sonra da bu anlayışla hizmet vermeye devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TARİH: 22.10.2019
DİĞER HABERLER
-
BAŞKAN GENÇ, İLERİ BİYOLOJİK ARITMA İÇİN MECLİSTEN YETKİ ALDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ortahisar ve Yomra’da yapılacak Atıksu Kollektör Hattı, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarj Tesisi projesi için imza yetkisi, Başkan Ahmet Metin Genç ile TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul’a verildi. Başkan Genç, projenin Trabzon için önemli bir kazanım olaca
-
BÜYÜKLİMAN’A GÖLET MÜJDESİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yakından takip ettiği ve Büyükliman bölgesinin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmesi hedeflenen Büyükliman Göleti'nin yapımı için DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Şubat ayında ihaleye çıkılacak.
Trabzon Büyük
-
BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘TEMİZ TRABZON’ ATAĞI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in talimatlarıyla, TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütülen kanalizasyon hatlarının yağmursuyu hatlarından ayrıştırılması çalışmaları devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürl&uu
-
TİSKİ’DE 2025 DOLU DOLU GEÇTİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, 2025 yılını şehir genelinde hayata geçirilen başarılı çalışmalarla tamamladı. 18 ilçede gerçekleştirilen dev yatırımlar ve rekor düzeydeki imalatlarla vatandaşlara kesintisiz içme suyu ulaştırıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Trabzo
-
BAŞKAN GENÇ'TEN YENİ YIL MESAJI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten bir mesaj yayımlayarak vatandaşların yeni yılını kutladı. Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Yeni bir yıla daha umutla, heyecanla ve güçlü hedeflerle giriyoruz. 2026 yılının; Trabzon’umuza, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve bereket,