TİSKİ’nin, geçtiğimiz aylarda devreye aldığı Hizmet Takip Sistemi'nin (HTS) devamında Kartlı Araç Takip Sistemini de devreye aldı. 
 
Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz çalışmaların anlık takibinin sağlanması adına hayata geçirdiğimiz Hizmet Takip Sistemi’nin (HTS) ilk ayağı olan 185 Arıza İhbar Modülü'nün ardından bir yeniliğe daha imza attık. TİSKİ bünyesindeki araçlarımızda "Kartlı Araç Takip Sistemi" faaliyete girdi. 
 
Sistem sayesinde; personellerin işe giriş/çıkış kart okuyuculu araç takip sistemiyle geçmiş tarihlerde ve anlık aracın hangi sürücü tarafından kullanıldığı gerçek zamanlı kayıt edilecek. Böylece aşırı hız ihlali, aşırı rölanti süresi ihlali, ani hızlanma, ani yavaşlama, sürücü bazlı katedilen yol veya çalışma süresi gibi bilgilere anında ulaşılabilecek. 
 
İşyerine giriş çıkışta kullanılan kartlar araç takip cihazı entegre kart okuyucu ile entegre edilmesi durumunda, personel devam kontrol sistemi ile araçlardaki personellerin bilgileri bir sistemde toplanabilecek, böylece personellerin hem işyerinde hem de araçta geçirdiği süreler, işe başlangıç ve iş bitişleri hesaplama doğruluk payı artırılabilecektir. Araçlara ekstra yerleştirdiğimiz sesli uyarı cihazları kart okutmayan sürücüyü sesli uyarı tonuyla uyarmaktadır.
 
Sesli uyarı cihazları, aynı zamanda aşırı hız limitleri girdiğimiz araçlarda (Örneğin 100 km hızı 20 sn'den uzun süre aşarsa vb) aşım durumunda devreye sokabileceğimiz şekilde programlayabilmekteyiz. Kartlı sistem kullanılan araçlarda sürücüler takibi her bindiklerinde hatırladığından, bu araçlar daha kontrollü kullanılmaktadır.
 
Motor blokajı entegre araçlarda kart okutulmadan araç çalışmayacak. Motor blokaj entegre kartlı araçlarda istenilen sürücüler haricinde aracın çalışması engellenecek. Harici sürücü kartını okutsa dahi araç çalışmayacaktır. Sistem sayesinde Güvenli Sürüş - Ekonomik Sürüş - Genel puan skorları oluşmakta, sürücüler başarılı kullanımlara göre sıralanmakta, sürücü alışkanlıkları listelenmektedir. (Örnek: Fatih sürekli sert frenden dolayı güvenli sürüş puanı 2/10, Mehmet .. aşırı hızdan 3/10 ve alt kırılımları şeklinde.
 
Anlaşmalı istasyonlardaki taşıt tanıma sistemi ile entegrasyonumuz sayesinde yakıt alınan istasyonlardan alınan yakıt miktarları otomatik olarak her gece 24.00'da sistemde görülebilecek. Anlaşmalı olmayan firmalarda manuel yükleme seçeneği de aktif. Böylece alınan yakıt katedilen yol vb. otomatik sistem tarafından hesaplanmaktadır. Ayrıca mesai içi ve mesai saatleri dışı çalışma süre ve km. bilgilerine ulaşılabilecektir.


TARİH: 20.12.2019

FOTOĞRAF GALERİSİ

DOKÜMANLAR

DİĞER HABERLER

  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.
  • TİSKİ MÜLAKAT TARİHLERİNİ AÇIKLADI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 124 personel alımı için gerçekleştireceği mülakat ve uygulama sınav tarihlerini açıkladı. Sınavlar 28 Ağustos Pazartesi günü başlıyor    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı TRABSU AŞ. bünyesinde istihdam e