Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) alt ve üst yapıda hayata geçirdiği yatırımlarla Trabzon genelinde yaşanan içme suyu ve kanalizasyon sorununa kalıcı çözümler üretiyor. 2019 yılında da sorumluluk alanında birçok yenilik ve projeyi hayata geçiren TİSKİ Genel Müdürlüğü çalışmaları kamuoyuna sundu.
Kurumsallaşma anlamında, İşletmeler Dairesi Başkanlığı, Tesisler Dairesi Başkanlığı, İSG ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, Elektrik, Mekanik ve Scada Otomasyon Şube Müdürlüğü, Strateji Geliştirme ve Bütçe Şube Müdürlüğü, Sayaç İşleri Şube Müdürlüğü, Kaçak Su Takip ve Önleme Şube Müdürlüğü, İçme Suyu İşletme ve Havza Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu.
428 BİN 877 ABONE
159’u Memur, 154’ü işçi, 364’ü şirket personeli olmak üzere toplam 677 personeli bulunan TİSKİ’nin makine parkında 134’ü iş makinesi 93’ü binek olmak üzere toplam 227 araç mevcut. Atıksu arıtma, Atıksu Terfi Merkezi, Derin Deniz Deşarj, İçme suyu arıtma ve terfi istasyonlarında oluşan toplam 151 tesisi bulunan TİSKİ, 31 Aralık 2019 itibariyle 428 bin 877 aboneye sahip. Sadece 2019 içerisinde yapılan abone sayısı ise 13 bin 466. 2020 yılı su idareleri su tarifelerine göre 30 Büyükşehir arasında 22’inci sırada yer alan TİSKİ Genel Müdürlüğü 2019 yılı içerisinde 314 yardıma muhtaç aboneye 66 bin 547 TL tutarında su yardımında bulundu.
KURUMLARLA SÜREKLİ İLETİŞİM
Şubat 2020 sonu itibariyle yeni hizmet binasına taşınacak olan TİSKİ Genel Müdürlüğü, 2019 yılında kurumsallaşma çalışmaları anlamında da pek çok yeniliğe imza attı. Başta imza Yönergesi olmak üzere tüm birimlere ait yönergeleri tamamlayan TİSKİ Genel Müdürlüğü, bu süreçte gerek Genel Müdür Ali Tekataş ve Genel Müdür Yardımcıları, gerekse de daire başkanlarının iştirakiyle katılımcı yerel yönetim anlayışı kapsamında belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kurum ve kuruluşlarla sürekli toplantılar gerçekleştirip, sorunları yerinde dinledi.
TEKNOLOJİK ATILIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Teknolojiye büyük önem veren TİSKİ Genel Müdürlüğü bu yıl içerisinde kuruma ait tüm sosyal medya adreslerini aktif bir şekilde kullanmaya başladı. Abonelerin cep telefonundan tüm işlemlerini yapmasına olanak sağlayan TİSKİ Mobil uygulamasını hizmetine sunan TİSKİ, ayrıca WhatsApp İhbar Hattı, Mobil İmza, Web sitesi, e-ihale, e-belediye hizmet, Hizmet Takip Sistemi (HTS), Scada otomosyon sistemleri, Akıllı Fatura Ödeme Noktası, Mobil Hizmet Aracı, Araç Havuz ve Takip Sistemi’ni devreye aldı. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Şube Müdürlüğü’nü 2019 Mayıs ayında kuran TİSKİ, bu süreçte; 1100 adet depo, 1200 km içme suyu hattı, 13 adet İçme Suyu Arıtma Tesisi, 200 km kanalizasyon hattının sayısallaştırılmasını sağladı.
ŞUBE ELİYLE ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI
2019 yılında pek çok hizmete imza atan TİSKİ Genel Müdürlüğü, artık bozulan asfalt yolların tamiratını kendi eliyle gerçekleştiriyor. Aynı dönemde 385 mahallede şube eliyle 134 bin 646 metre içme suyu, 12 bin 63 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi. Ortahisar’da 7 olan arıza ekip sayısı 12’ye çıkarıldı. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına azami dikkat gösteren ekipler akustik dinleme ile de su kayıplarının önüne geçiyor. Olumsuz hava koşullarına karşı ekipler muhtelif noktalarda konuşlandırıldı. Kentin 15 ayrı noktasında meydana gelen örtü yangınlarında TİSKİ, araç ve personelleriyle söndürme ve soğutma işlemlerine destek verdi.
KÖTÜ KOKU KADER DEĞİL
21 bin 149 adet kanalizasyon, 40 bin 981 adet içme suyu arızası gideren TİSKİ, toplam 9 bin 970 metre yağmur suyu hattı ve menfez temizliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda kentin genelinde olduğu gibi en işlek caddelerden olan Uzunsokak, Kunduracılar ve Maraş caddelerinde yağmursuyu hattı ve menfez temizliğinde bulunuldu. ‘Kötü koku kadar değil’ diyerek işe koyulan TİSKİ, bu dönemde toplam 12 bin 106 metre kanalizasyon hattı temizliği gerçekleştirdi. Hava arıtma, koku giderme ve desülfürizasyon sistemleri yoğun şikayetlerin yaşandığı Meydan bölgesinde uygulanmaya başlandı. Bin 600 adet baca kapağı yol seviyesine getirildi. İçme suyu tesisleri, Atıksu terfi merkezleri, derin deniz deşarj tesislerinde periyodik bakımlarının yanısıra temizlik, tadilat ve kısmı revizyon çalışmaları yapıldı. Yomra İçme Suyu Arıtma Tesisi devreye alındı. Suyu kalitesini üst seviyelere çıkartan ozonlama tesisi hizmete sokuldu.
2019 YILINDA TAMAMLANAN İŞLER
Gerek şube eliyle gerekse de ihaleyle 326 bin 674 metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştiren TİSKİ Genel Müdürlüğü, 24 bin 204 metre de kanalizasyon hattı imalatı yaptı. Yine bu dönemde Uzungöl İçme Suyu ve Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi turizm sezonuna yetiştirildi. 16 adet yeni su deposu yapıldı. Söğütlü Derin Deniz Deşarj revizyonu gerçekleştirildi. Şalpazarı Arıtma Tesisi, Of Cumapazarı Arıtma Tesisi, Akçaabat İçmesuyu Arıtma Tesisi, Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı İçmesuyu Arıtma Tesisi, Arsin Çiçekli Atıksu Arıtma Tesisi devreye alındı. Altyapı çalışmalarından dolayı bozulan beton ve parkelerin onarımı yapıldı. Bir yandan pek çok proje ve çalışmayı nihayetlendiren TİSKİ diğer taraftan da 59 adet projeyi de sürdürüyor. Arsin Santa Grup Suyu çalışmaları, yağmursuyu menfezlerinin kanalizasyondan ayrıştırılması çalışmaları, yağmursularının kanalizasyondan ayrıştırılması, Zağnos Deresi Yatay Delgi Çalışmaları, Esiroğlu HES gibi işler devam ediyor.



TARİH: 16.01.2020

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • ANA İSALE HATTINDA ARIZA GERÇEKLEŞTİ
    Trabzon İçme Suyu Ana İsale hattının Çukurçayır bölgesini besleyen kısmında bugün öğle saatlerinde arıza meydana geldi. TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Arızanın gerçekleşmesinin hemen akabinde vanalar kapatılarak su akışı engellendi. Ancak ana isale hattının büyüklüğü ve su debisinin y&uu
  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.