TİSKİ Genel Müdürümüz Ali Tekataş, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Genel Müdürümüz yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bütün canlılar için en önemli servet olan su, tüm zamanlarda hayatımızın bir parçası olmuş, dünya genelinde etkili olan ve ülkemizde de baş gösteren Koronavirüs (COVİD-19) salgınında da hijyen kuralının baş faktörü oldu.
Dünya nüfusunun hızlı artışı, tarım alanında sulama, küresel ısınmanın olumsuz etkileri, sanayileşme gibi nedenler göz önüne alındığında, su kaynaklarının önemi giderek artmaktadır. Gelecek yıllarda özellikle büyük kentlerde, su ihtiyacının giderek artması beklenmektedir. 
Bu gerçekler doğrultusunda sahip olduğumuz su kaynaklarının kıymetini bilerek, kaynaklarımızı doğru kullanmalı, iyi değerlendirmeli ve kirletmemeliyiz. Toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi yaşam kaynağımız olan su konusunda da bilinçsiz tüketimi engellemeliyiz. 
Bu konuda devletimizin yetkili organları tarafından alınacak tedbirlerin yanı sıra, birey olarak bizlere de bir takım görevler düşmektedir. Günlük hayatta su israfını önleyecek tedbirler almak ve bu yönde tutum sergilemek hem vatandaşlık hem de insanlık görevimizdir.
Özellikle, su kullanımının fazla yapıldığı tarımsal üretim sahasındaki su israfının önlenmesi için ciddi tedbirler alınmalıdır. Bu bağlamda; sulama yaparken suyun etkin ve tasarruflu kullanımını sağlayan damlama ve mikro sulama yöntemleri kullanılmalı, kaynaklar heba edilmemeli. 
Çocuklarımıza yaşayabilecekleri bir dünya bırakabilmenin ilk şartı, yaşadığımız çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumaktır. Suyun önemini çok iyi biliyoruz. Trabzon'a kesintisiz su temini amacıyla 7/24 mesaideyiz. Küresel bir sorun haline gelen Koronavirüse karşı ulusça verdiğimiz mücadelede de başarılı olacağımıza inancımız tamdır. 
Dünyada sayılı ülke ve şehirlerde musluktan su içilebilmektedir. Trabzon'un da bu şehirler arasında bulunmasının vermiş olduğu haklı gururla birlikte 22 Mart Dünya Su Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum."


TARİH: 22.03.2020

DİĞER HABERLER

  • ANA İSALE HATTINDA ARIZA GERÇEKLEŞTİ
    Trabzon İçme Suyu Ana İsale hattının Çukurçayır bölgesini besleyen kısmında bugün öğle saatlerinde arıza meydana geldi. TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Arızanın gerçekleşmesinin hemen akabinde vanalar kapatılarak su akışı engellendi. Ancak ana isale hattının büyüklüğü ve su debisinin y&uu
  • TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı    Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis T
  • TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI
    TİSKİ 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi   Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2023 yılı 2. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.
  • Beden İşçisi Kura Sonuçları Açıklandı
    Beden işçisi kura sonuçları açıklandı.
  • Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı
    Personel Alımı Mülakat Sonuçları ve Kura Çekimine Hak Kazananların Listesi Açıklandı.